E-Zone RPG Server 1 [0.3z] Samp Rolepay

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Comunitatea E-Zone anunta deschiderea serverului RPG1. Invitam toti jucatorii care nu au avut ocazia sa joace pe E-Zone pana acum si pe cei care vor sa vada un server de calitate IP:109.101.230.60


News Reporter - Ghidul reporterului

VeTeRaN.
VeTeRaN.
Founder E-Zone
Founder E-Zone


Posts : 176
Reputation : 1
Join date : 2014-08-15
Age : 22
Location : Bucuresti

News Reporter - Ghidul reporterului Empty News Reporter - Ghidul reporterului

Post by VeTeRaN. Sun Aug 17, 2014 12:28 pm

Ghidul reporterului de rank 1


Comportamentul

De cand ai primit [/invite], trebuie sa te adaptezi dupa cerintele factiunii. Cel mai important lucru este lipsa reclamatiilor cu privire la comportament sau activitatea propriu-zisa a reporterterilor. Spre exemplu, daca va veni cineva la tine sa te injure sau sa te omoare, ii multumesti si faci poze, functioneaza mult mai bine decat sa-i raspunzi cu aceeasi moneda, pentru ca...gandind logic, el iti va face post, vei fi demis cu 40 FP iar el probabil nu va fi sanctionat.

Anunturile gratuite

Anunturile gratuite, cele RolePlay si ziarele fac parte din activitatea zilnica a unui reporter. Lista cu participantii la anunturile gratuite se face la xx:55 de catre un reporter de rank 3+, ca sa participi trebuie sa pui "." pe chatul familiei, daca vei fi ales va trebui sa iti pui numarul pe [/f] iar daca vei face lista va trebui sa ceri numerele, urmand sa dai un [/news] de proba pe /f pentru a fi verificate numerele. De obicei, rank 1 are prioritate la anunturile gratuite. Nu uitati, NU SUNTETI OBLIGATI sa publicati toate anunturile pe care le primiti, echipa News Reporter ofera acest serviciu gratuit iar daca vei fi reclamat nu vei primi nimic. Poza care trebuie pusa la raportul de activitate se face la xx:00 cand anuntul de start se publica pe [/news].

Anunturile RolePlay

Anunturile gratuite, cele RolePlay si ziarele fac parte din activitatea zilnica a unui reporter. Pentru a publica un anunt care sa fie valid, socotindu-se la raportul de activitate, trebuie sa tii cont de urmatorii pasi:
Cauta un subiect picant, de preferat sa il dai pe 2 randuri.
Formuleaza-l corect, de preferat pe 2 randuri. Daca anuntul este doar pe un rand, minimul este de 100 caractere, daca anuntul este pe 2 randuri, al doilea rand trebuie sa aiba minimum 60 de caractere.
Publica-l pe [/f] pentru a fi verificat de catre un rank 3+. Daca nu este niciun coleg ON, verifica-l in amanunt.
Anunta pe [/f] cu 20-30 de secunde inainte sa il publici.

Ziarele

Anunturile gratuite, cele RolePlay si ziarele fac parte din activitatea zilnica a unui reporter. Ziarele se scriu in joc. Pentru a scrie un ziar, trebuie sa urmezi acesti pasi:
Trebuie sa fiti aici si sa scrieti /paper write x, unde x reprezinta numarul ziarului.
Dupa ce ati introdus comanda, va trebui sa va apara acest mesaj
Urmatorul pas il reprezinta introducerea titlului
Dupa ce ati introdus titlul, va va aparea acest mesaj, apoi veti avea 7 linii libere a cate 90 de caractere pentru a scrie ziarul
Pentru a verfica ziarul folositi comanda /testpaper x unde x reprezinta numarul ziarului scris, va va aparea acest mesaj
Pentru a sterge un ziar, adresati-va unui rank 4+
Ziarele pot avea orice subiect doriti. De asemenea, daca aveti o fraza lunga, o puteti scrie pe 2 randuri. Pe primul rand scrieti jumatate, iar pe cel de-al doilea, scrieti ce v-a ramas (daca faceti asta, primul cuvant de pe al 2-lea rand trebuie sa fie cu litera mica, NU mare).

                                 Ghidul reporterului de rank 2

Dupa ce ati trecut perioada de teste, va puteti pregati de interviuri, acest lucru il veti face cu ajutorul membrilor de rank 4+ sau in timpul simularilor de live, acestia imi vor comunica rezultatul simularii iar eu va voi lua in vizor. Nu uitati, doar perseverenta, activitatea si comportamentul va vor aduce la rank 3.
                                    Detalii interviuri

Pentru ca un jucator sa beneficieze de un interviu, trebuie sa:
Faca o cerere in topicul "News Reporter - Cereri interviuri"
Aiba level 10+.
Nu fie pe blacklist News Reporter.

Regulament interviuri:

Va este interzis sa scrieti prescurtat / cu greseli gramaticale sau sa folositi emoticoane.
Va este interzis sa jigniti / atacati un player / factiune.
Va este interzis sa va promovati bunurile personale la sfarsitul interviului.
Va este interzis sa faceti glume proaste.
Aveti obligatia de a face ce va spune reporterul.
Daca vreti sa scrieti 2 sau mai multe randuri, trebuie sa anuntati reporterul pe unul dintre chaturile: , [/s], [/say].[/b]

Alte precizari:

Daca primiti kick in timpul unui interviu, acesta nu se reia si banii nu se returneaza.
Daca incalcati una dintre reguli, veti primi un avertisment. La 3 avertismente, interviul se opreste si banii nu se returneaza.

1. Interviuri pe o tema aleasa de intervievat (ex.: avere)
Aceste interviuri au ca scop aprofundarea unui subiect ales de catre intervievat. Durata va fi de maximum 15 minute si nu se vor pune intrebari care nu au legatura cu subiectul ales. Exemplu start: NR: Buna seara B-Zone. Invitatul din aceasta seara este Y care a ales sa vorbeasca despre avere. NR: Salut Y. Y: Salut NR, este adevarat, am ales sa discutam despre avere. . . . Iar dupa aceasta, incepeti sa puneti 2-7 intrebari (in limita timpului de 15 minute) despre subiectul ales. Fiti creativi, inventati intrebari, faceti conversatie cu intervievatul. [color=#FF0000]Nota]

2. Interviuri simple

Acestea sunt interviurile de baza care vor dura maximum 25 de minute. Marea schimbare in legatura cu aceste interviuri este ca nu va mai exista un model, de aceea voi sunteti cei care vor face intrebarile. Cu toate astea, eu va voi da subiectele pe care trebuie sa le abordati: Informatii reale (prenume, varsta reala, orasul de provenienta, hobby-uri etc.) Background (cele mai importante factiuni anterioare, cele mai mai rank-uri avute, functii detinute, momente importante din cariera de SA:MP, etc.) Prezent (factiune curenta, bunuri detinute etc.) Viitor (planuri de viitor, functii pe care vi le doriti etc.) Discutie libera (update-uri, lideri, factiuni, schimbari, banuri, tepe, probleme etc.) Intrebari din public (nu mai mult de 5-7 minute). Din nou fac apel la voi, cei de rank 3+ sa fiti inventivi in legatura cu acest interviu. Toti playerii vor judeca activitatea noastra in functie de prestatia voastra de pe durata interviurilor. V-am dat mai sus DOAR CATEVA subiecte de pornire, insa voi trebuie sa le dezvoltati si sa veniti cu alte intrebari decat cele spuse de mine mai sus. Va este permis sa intrebati si conversati despre ORICE a avut, are si va avea legatura cu SA:

3. Interviurile duble

Nu este mare diferenta intre aceste interviuri si cele simple. Cu toate astea, trebuie sa puneti accent pe motivul pentru care cei doi intervievati iau live-ul impreuna. De asemenea, trebuie sa discutati deschis si sa le puneti cat mai multe intrebari comune. Daca ramaneti in pana de idei, puteti folosi aceleasi subiecte de la interviurile simple: Informatii reale (prenume, varsta reala, orasul de provenienta, hobby-uri etc.) Background (cele mai importante factiuni anterioare, cele mai mai rank-uri avute, functii detinute, momente importante din cariera de SA:

4. Interviuri speciale

Aceste interviuri vor combina cate putin din cele 3 de mai sus. Vor fi luate doar de catre lider / sublider / rank 5 (in cazuri speciale).:

5. Interviuri in engleza

Puteti lua orice tip de live prezentat mai sus. Mai jos va voi prezenta un model orientativ. Insa, tin sa mentionez ca este un model pentru live simplu. Poate fi aplicat foarte usor si pentru cele speciale (dublu sau mai multe).    1.Hello E-Zone! My guests today are x and x! Welcome guys! 2.We start with real life questions. You're agree? 3.What's your name and how old are you? 4.Where are you from? What city? 5.Can you describe the city in few words? 6.What are your hobbies? 7.We move on to in-game questions? Alright? 8.When did you start playing on B-Zone and how did you find it? 9.In what faction are you and what's your rank? 10.How are your relationships with your teammates? 11.In what factions you were before and how you felt there? 12.Where you felt the best? 13.Move on to questions about the server, ok? 14.What's your opinion about the admins and helpers team? 15.What about peaceful factions and departaments? What do you think about them? 16.Now, we move to the questions from players. Are you ready? 17. Aici urmeaza intrebarile din public 18.The interview ends here, wanna add something? - formula de incheiere 19.Good bye guys! Have a good day!  :

    Current date/time is Wed Dec 08, 2021 12:36 am