E-Zone RPG Server 1 [0.3z] Samp Rolepay

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Comunitatea E-Zone anunta deschiderea serverului RPG1. Invitam toti jucatorii care nu au avut ocazia sa joace pe E-Zone pana acum si pe cei care vor sa vada un server de calitate IP:109.101.230.60


Regulament de ordine Interioara | Intern Rules

AndreiRonkov
AndreiRonkov
RPG LV Taxi Leader
RPG LV Taxi Leader


Posts : 12
Reputation : -1
Join date : 2015-01-09
Age : 19
Location : Timisoara

Regulament de ordine Interioara | Intern Rules Empty Regulament de ordine Interioara | Intern Rules

Post by AndreiRonkov Fri Jan 09, 2015 9:59 am

1. Este interzisa favorizarea jucatorilor. Un Agent FBI trebuie sa dea dovada de CORECTITUDINE.

2. Nu aveti voie sa folositi comenzile (avantajele de a fi politist) in scopuri personale, pentru distractie altfel veti fi demis.

3. Nu vreau sa vad reclamatii intre voi pe forum, vom incerca sa ajungem la o intelegere pe /r daca sunteti nemultumiti. De asemenea, daca actiunile unui coleg vi se par deplasate in sensul ca incalca regulamentul, trimiteti un PM liderului cu explicatia.

4. In timpul sedintelor, nu vorbeste nimeni decat daca va permite liderul si telefoanele vor fi inchise.( cine nu respecta aceste reguli, o sa fie sanctionat cu faction warn)
5. Cine intarzie la sedinta anunta prin /sms sau /call liderul/subliderul, nu pe /r "am intarziat, unde e sedinta".

6. Cand aveti un suspect la voi, sunteti obligat sa-i acordati /cuff pentru ca ceilalti membri din departamente sa vada ca este la voi. ( nu aveti voie sa ii dati uncuff pana cand suspectul nu ajunge in jail, in caz contrar o sa luati faction warn )

7. Membrii FBI care se baga aiurea/ca martori in topicul "Reclama un Agent FBI" sau "Aplicatii FBI" vor fi sanctionati cu rank down. Asemenea situatii se explica prin PM liderului.

8. In topicu reclama un Agent FBI pot posta: - agentul reclamat;
- adminii;
- reclamantii,
dar fara SPAM, Off-topic. In cazul in care reclamantii efectueaza mai mult de un post pentru un anumit membru, reclamatia nu va fi luata in seama. Daca doriti sa adaugati ceva dupa Reply-ul membrului FBI, dati EDIT la plangere.
Cine are un limbaj neadecvat in reclamatie va fi sanctionat + ignorarea plangerii.

9. Aveti voie sa participati la eventuri agresive DOAR daca sunteti OFF-duty. Cine va fi prins ca a participat la un asemenea event on-duty, si din cauza sa alti participanti au luat jail aiurea, va fi sanctionat cu factionwarn pana la demitere.

10. Este strict interzisa folosirea avantajelor de politist (sub orice forma) cand situatia nu o cere.

11. Orice suspect cu wanted care ataca un politist isi pierde automat dreptul de predare politistul avand dreptul sa-l omoare. Daca politistul este omorat acesta va fi sanctionat cu wanted pentru Cop Kill.

13. FBI Maverick poate fi folosit doar de catre agentii cu rank 5+, NU pentru plimbari ci doar in situatii speciale. Toti cei sub rank 5 au obligatia de a cere permisiunea liderului inainte de a decola cu elicopterul. Toate celelalte masini pot fi folosite in functie de rank (script).

14. /d este chat-ul prin care membrii departamentelor pot colabora in situatii legate de politie. Certurile / jignirile in cadrul acestui chat nu vor fi tolerate si vor fi sanctionate, in general, cu demitere. De asemenea, alte discutii ce nu vizeaza activitatea fortelor de ordine nu vor fi tolerate in cadrul acestui chat.


Atentie: Este strict interzis folosirea emoticoanelor pe /d, aceasta incalcare se sanctioneaza de la avertisment verbal ( prima oara) , la faction warn/ rank down si poate ajunge si la demitere.

15. Prioritatea de capturare si arestare a suspectilor din /wanted, pentru agentii FBI, este urmatoarea: daca in lista /wanted nu exista suspecti de tip wanted 1 sau 2, membrii FBI  se vor angaja in capturarea / arestarea suspectilor de tip wanted 3+. Singurele situatii in care un membru FBI are voie sa captureze / aresteze wanted 3+ sunt fie cand in lista /wanted nu exista decat wanted 3+, fie cand nu exista membrii National Guard activi ONLINE.

16. In cazul in care un membru de departament acorda wanted unui civil, acesta are dreptul de a-l aresta, indiferent de wanted level. Daca, inainte de a-l aresta, membrul respectiv iese din joc, suspectul ii revine departamentului ce are prioritate pe wanted-ul sau.

17. Pe Infernus-uri au prioritate cei din Politistii, FBI si NG va cere acordul acestora cand doresc sa foloseasca aceste vehicule. Cei care iau aiurea aceste vehicule, vor fi sanctionati cu faction warn.

18. Un membru FBI nu are voie sa ceara ajutorul sau sa fie ajutat, in nici un fel, de catre un civil in urmarirea suspectilor cu sau fara wanted. Daca aveti nevoie de ajutor cereti-l celorlalte departamente, nicidecum civililor.

19. In cazul in care ati fost omorat sau un alt civil a fost omorat de catre un jucator, trebuie sa aveti dovezi concrete ca acel jucator a tras / a atacat, pentru a va apara impotriva unei plangeri.

20. In cazul in care o anumita factiune are antrenament / sedinta sau alt eveniment similar, membrii FBI trebuie sa dea dovada de intelegere si sa nu ii deranjeze, chiar daca exista suspecti cu wanted printre ei. Dupa finalul sedintei / antrenamentului , suspectii respectivi pot fi arestati. Pentru confirmare in aceste cazuri, puteti apela la lideri / sublideri .

21. Folosirea armei in Armory FBI in timpul: *sedintelor/*antrenamentelor/intalnirilor de orice fel, este strict interzisa.Incalcarea acestei reguli duce la faction warn.

23. Cei care incalca aceleasi reguli dintr-o sfera a regulamentului, vor fi demisi. Prin incalcare repetata se intelege: Abuz de comenzi, limbaj, insubordonare, lipsa antrenament fara invoire, lipsa sedinta fara invoire etc. ( Ex. FyDo face abuz de /tazer in data de 15.09.2013, primeste un Faction Warn, in data de 20.09.2013 Face abuz de /heal in HQ-ul unor suspecti. FyDo va fi dat afara cu Faction Punish.)

24. Suspectii cu wanted 6 FARA DREPT DE PREDARE ( robber, runner, complice) nu vor primi wanted suplimentar, indiferent daca acesta scade dupa 30 minute. Sunteti obligati sa-i omorati!

25. Pentru suspectii afk , regula este urmatoarea: Dupa ce ati ajuns la suspect si vedeti ca acesta este afk, anuntati pe /d ca acel suspect este afk , faceti ss la chat (pentru a avea dovezi pentru o eventuala reclamatie), iar dupa 3 minute ( nu mai putin ) ii puteti acorda kill
.
26.  Este interzis sa folositi [/call 112] atunci cand cineva va fura masina sau va omoara. Folositi [/su].

27.  Pentru a-i acorda wanted 1 "furt" unui jucator, acesta trebuie sa va fure masina de minim 2 ori. ( Aceasta regula se aplica numai in cazul masinilor departamentelor ) .

28. Pentru a-i acorda wanted 3 "cop attack" unui jucator, acesta trebuie sa va atace cu pumnii de minim 4 ori sau sa traga cu arma in voi.

29. Daca un jucator are pe G un suspect evadat din inchisoare soferul va primi wanted 6 "Complice" fara somatii. Se considera ca soferul este constient ca are in masina un suspect fara drept (se observa skinul de evadat si wanted level-ul de deasupra capului).

30. Daca un jucator are pe G un suspect cu wanted 1+ care trage in politisti soferul va primi wanted 6 "Complice"(fara somatii). Se considera ca soferul este constient ca are in masina un suspect fara drept (se observa faptul ca ataca un politist si wanted level-ul de deasupra capului).

31. Dacă un player omoară un poliţist in jail se va acorda wanted 5 (cop kill).

32. Dacă un player atacă un poliţist in jail se va acorda wanted 3 (cop attack).


- Pentru tentativa de fraudare a raportului prin asocierea cu un prieten  doar pentru a face raport se pedepseste cu demitere si interdictie de a intra in departament!
Daca un mafiot se afla in incinta hqului, nu aveti voie sa ii confiscati armele. Regula nu se aplica daca mafiotul respectiv va ataca sau are wanted si va ataca.

Tratarea suspectilor fugari:

Daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
Daca suspectul zice ca nu se preda, atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
Daca suspectul zice ca nu se preda si fuge cu un vehicul atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pt runner. ( daca are level 1-4 are dreptul doar sa-l omoare )
Daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda si fuge cu un vehicul atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pt runner.
Se considera "fuga" doar daca suspectul se foloseste de un vehicul.
In cazul in care suspectul fara drept de predare intra in masina altui player, membrii PD/FBI/NG au obligatia de a-l soma (folosind /m sau /s, depinde de situatie) pe conducatorul (eventual nevinovat) acelui vehicul pentru a opri, cu o replica de genul: "Opreste masina acum, risti COMPLICE!" de cel putin 2 ori fara a face SPAM. In cazul in care respectivul player nu opreste masina sau nu-i da /eject suspectului fara drept de predare, acesta va primi wanted 6 pe motivul complice. ( wanted 1 fara drept de predare in cazul playerilor cu level 1-4 )


Reguli vis-a-vis de Namecover:

Namecover este o comanda speciala de care se pot folosi doar membrii departamentului F.B.I.
Aceasta este folosita indeosebi pentru operatiuni extreme si pentru a depista diverse infractiuni fara a trezi suspiciuni.
La aceasta comanda au acces doar agentii ce detin rank 5+ , acestia o pot aplica si celorlalti membri.
In utilizarea acestei comenzi se vor respecta urmatoarele reguli:

Este interzis ca un agent FBI sa-si dezvaluie identitatea de fata cu un civil/mafiot/hitman. De aceea un agent cu undercover nu are voie sa detina arme.

Vom pastra comanda, precum si operatiunile undercover, un secret.

Flagrantele impotriva traficului si consumului de droguri, precum si alte operatiuni vor fi organizate doar cu acordul si supravegherea unui rank 5+.

Este interzis ca agentii FBI ( cu sau fara namecover ) sa dea frisk in sau din masina indiferent de situatie.

Numele acordate nu vor fi nume non-rp si nu vor imita numele diversilor jucatori / admini / lideri.

In orice flagrant ce vizeaza drogurile, va participa o echipa de minim 2 persoane in care va exista cel putin o persoana cu rank 2+ fara undercover, pentru folosirea comenzii [/confiscate].

* Acest privilegiu NU ESTE VALABIL in alte situatii (ex: mandate de perchezitie, /frisk-uri ordinare).
Este strict interzis ca agentul aflat sub acoperire sa faca abuz de identitatea sa. Prin abuz putem intelege Death-Match aiurea, Limbajul colorat , etc. Pentru diverse abuzuri de acest gen, respectivul membru va fi sanctionat cu /uninvite cu Faction Punish.

* Desi coechipierul de rank 2+ este cel care se ocupa de /frisk si , agentul sub acoperire
!Atentie: Pentru ca acest SS sa fie valabil in raportul de activitate trebuie sa se vada ca aveti undercover se face o poza la /frisk si o poza la /su.
Dupa ce dealerul / detinatorul de droguri a primit wantedul cuvenit , de arestarea sa se poate ocupa oricare agent din echipa respectiva, dar cu conditia ca acestia sa nu se dea de gol, in ceea ce priveste undercover-ul.
Este permis ca un agent aflat sub acoperire sa cumpere droguri si chiar sa le foloseasca. Acest lucru poate duce la capatarea increderii fata de traficant. De asemenea membrul cu namecover poate folosi NOS si Hidraulice, dar nu in mod abuziv.
Undercover-ul mai poate fi folosit si pentru a acorda wanted unor civili/mafioti/hitman ce incalca legea, in locuri publice. Aceasta regula se adreseaza, in special, celor de rank 1 si vizeaza urmatoarele infractiuni:

*atacarea unui civil (civilul in cauza poti fi chiar tu cu undercover);

*rapirea unui civil (civilul in cauza poti fi chiar tu cu undercover);

*drive-by (shot sau calcat);

*omorarea unui civil (civilul in cauza poti fi chiar tu cu undercover);

Puteti aplica aceste /su-uri de pe undercover DOAR daca respectati urmatorul sablon:

***Sunteti undercover si zariti desfasurarea uneia din infractiunile de mai sus. Mai intai faceti SS la infractiunea in desfasurare, apoi acordati wanted-ul respectiv si faceti SS cu wanted-ul acordat.
Acest sablon este menit si a va ajuta sa va aparati in cazul unei plangeri. (voi avand SS cu infractiunea respectiva), si de asemenea va ofera celor de rank 1 inca un mod de a strange puncte pentru raport (mai multe detalii gasiti in topicul „Rapoarte de Activitate”).
Pentu arestare, apelati la un coleg fara undercover, pentru a-l duce la jail, iar dupa ce acesta l-a dus, daca doriti sa-l arestati, folositi comanda [/undercover off] si anutati-va colegul.
!Atentie: NU ABUZATI de aceasta regula. Orice abuz va fi pedepsit aspru.
Membrii care folosesc undercover nu au voie sa determine alti civili (prin diverse metode) a savarsi oricare din infractiunile enuntate in regula 10. Acesta poate fi considerat abuz si se va pedepsi aspru. Se va acorda wanted doar daca acei infractori actioneaza de buna voie.
Undercover poate fi utilizat si pentru depistarea celor ce vor sa jefuiasca banca.
Folositi comanda [/undercover off] doar daca nu sunteti vazuti de alti jucatori.
Agentii FBI de rank 5+ trebuie sa faca SS dupa fiecare /namecover acordat, si sa pastreze o evidenta a numelor acordate (SS-urile), in caz ca va fi nevoie.

Atentie!

* Limbajul de mahala nu va mai fi tolerat in conversatii cu civili. Expresii gen: "Mars", "Ce vrei ba?", si jigniri de orice fel adresate civililor vor fi sanctionate. PD / F.B.I. / NG sunt factiunile ce stabilesc linistea si impun legea pe server, si astfel membrii trebuie sa dea dovada de buna crestere si sa dea un exemplu demn de urmat celorlalti playeri. Limbajul "familial" poate fi folosit doar cu persoane care le permit acest lucru (prieteni) si nu in locuri publice sau inconjurati de civili.

* Agentii F.B.I. au obligatia sa faca Screen Shots in urmatoarele situatii:

- inainte de a participa la un event agresiv agentul FBI este obligat a da /wanted sau /su si apoi a face SS.
- /mdc-ul unui suspect arata ca respectivul nu avea drept de predare. (F8)
- toate pozele trebuia sa nu fie facute cu page up, pozele cu page up de obicei nu se iau in considerare.

    Current date/time is Tue Dec 07, 2021 11:56 pm